Evoluția meseriei de shadow/facilitator
5 septembrie 2020
Comunicarea eficientă
10 septembrie 2020
Toate

Comunicarea

Comunicarea este cel mai eficient mijloc de interacțiune cu cei din jur și de exprimare a sentimentelor proprii. Cu toate acestea, majoritatea știu sau aleg alte moduri prin care își dezvăluie gândurile / trăirile/ emoțiile, din teama de a nu fi înțeleși greșit sau judecați.

Comunicarea este raportul de încredere dintre sine și cei din jur, manifestat doar în condițiile în care persoana se simte confortabil cu propriul sine, cu ceilalți sau cu situația în care se află. Astfel, acest proces, nu include doar folosirea unor termeni, cuvinte si concepte în timpul unui dialog, ci capătă formă și sens când intervin și sentimentele.

Atât reacția ta, cât și a celorlalți este importantă, aceasta influențând încrederea pe care o vom manifesta în dialogurile următoare. „Mă poate înțelege prietena mea, fără să mă judece? Mă poate ajuta, fără să îmi bata obrazul? Mă poate sfătui, fără să mă critice?” Toate acestea reprezintă aspecte esențiale datorită dorinței fiecărui individ de a fi înțeles și acceptat așa cum este. Validarea sentimentelor și raportarea la situație cu empatie de către emițător crește încrederea persoanei care tocmai a ales să exprime o trăire. Avem nevoie de cei din jur. Cu ajutorul lor evoluăm și acest aspect se produce interacționând unii cu ceilalți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *