Echipa Home Therapy

In speranța ca putem fi mai buni, ca împreuna putem construi o lume plina de zambete, va invitam sa participati la programele noastre.
Oricine se poate bucura de caldura echipei din cadrul Asociației Home Therapy, indiferent de varsta sau mediul din care provine. Iar dumneavoastră veti fi beneficiarii unei vieți mai linistite, mai luminoase si plina de visuri indraznete.

Gabriela Niculescu
Psiholog autonom, psihoterapeut, terapeut ocupațional
Gabriela Niculescu
Psiholog autonom, psihoterapeut, terapeut ocupațional
Studii in domeniul psihologiei
A urmat apoi un master in Psihodiagnoza cognitiva si Consiliere Psihologica.
A continuat cu un Program de formare în sistem masteral ROMÂNO – BRITANIC în Psihoterapie Integrativă – în cadrul Asociației Române de Psihoterapie Integrativă (ARPI)
Licentiata in Economie
A desfasurat activitati de consiliere psihologica. În prezent lucrează cu copii cu tulburari de dezvoltare (Tulburarea Autista, Tulburarea Asperger, Tulburarea Dezintegrativa a Copilariei, Tulburarea Rett, Tulburarea Globala (Pervaziva) de Dezvoltare – inclusiv autismul atipic) sau tulburari de comportament și cu familiile acestora.

Gabriela Dragomir
Psiholog psihoterapeut
Gabriela Dragomir
Psiholog psihoterapeut
Studii in domeniul psihologiei.
A urmat un master in Psihologia muncii şi organizaţională
Are un doctorat in istorie si este pasionata de teologie.
A continuat studiile cu un Program de formare în sistem masteral ROMÂNO – BRITANIC în Psihoterapie Integrativă – în cadrul Asociației Române de Psihoterapie Integrativă (ARPI)
Formarea si experienţa în Psihoterapia relationala de cuplu au ajutat-o să lucreze mult mai uşor cu tineri, cu cupluri, cu persoane care provin din zone de conflict, refugiaţi care au multe traume în spate, şi cu persoane cu tulburări psihiatrice.

Costin Mihai Buga
Psiholog psihoterapeut
Costin Mihai Buga
Psiholog psihoterapeut
Licentiat in psihologie
A urmat un program masteral de Psihoterapie integrativa in cadrul Asociaţiei de Psihoterapie Integrativă - Scoala Erskine.
In prezent, pasionat de relațiile inter-umane are o vastă experiență in consilierea adolescentilor si tinerilor in viata carora au existat conflicte de familie si care nu se mai pot regasi in societatea actuala, si a tinerilor care lupta impotriva dependentelor. Dragostea pentru religie si filozofie cat si propriile experiente personale l-au ajutat sa inteleaga si sa ofere tinerilor clienti terapia de care acestia au nevoie.
Fiecare membru al echipei si-a ales o categorie de persoane cu care sa lucreze.
Intotdeauna mi-am dorit sa ajut copiii cu grave probleme de dezvoltare si de comportament. Copiii m-au inspirat intotdeauna, mi-au dat speranta si mi-au redat creativitatea. Nimic nu poate fi mai frumos mai ales daca faci acest lucru cu dragoste si daruire
Pentru mine, adultii tineri si cuplurile au reprezentat dintotdeauna o provocare. Desi cuvantul trauma se regaseste in orice tulburare, mi-am dat seama ca traumele implica schimbarea conceptiilor despre viata. Iar pentru acest lucru, oamenii trebuie sprijiniti si pregatiti
Orice conflict care intervine intre adolescent si familia acestuia se poate rezolva. Va spun eu, care am trait acest lucru. Este extraordinar atunci cand tu spui: Eu vorbesc cu tine, tu auzi dar nu asculti. Si vezi cum schimbarea parintelui se produce. Datorita experientelor personale am facut si facultatea de psihologie. Si tot ce am invatat doresc sa dau mai departe, sa le pot explica adolescentilor si tinerilor cum am procedat eu
Obiective

Prin intermediul consilierii psihologice si a psihoterapiei pot fi abordate diverse obiective ce au drept scop dezvoltarea abilitatilor de confruntare si rezolvare a problemelor emotionale:
Îmbunătațirea comunicării și a relațiilor interpersonale
Dezvoltarea capacității de autocunoaștere si autocontrol
Descoperirea și valorificarea propriilor resurse
Întărirea încrederii în forțele proprii
Creșterea sentimentului de siguranță și dezvoltarea autonomiei personale
Managementul stărilor conflictuale, reducerea anxietății și creșterea rezistenței la stres
Învățarea stabilirii priorităților și a adaptării la diverse situații de viață