Relația terapeut-shadow
3 septembrie 2020
Comunicarea
8 septembrie 2020
Toate

Evoluția meseriei de shadow/facilitator

Dată fiind situația în care ne aflăm de luni bune, contribuția unui shadow se va centraliza în lucrul cu copii acasă. Prin urmare, această situație îl determină pe însoțitor să își asume rolul unui terapeut începător, dornic să acumuleze experiență, încrezător în activitățile sale și în metoda de lucru prin supervizarea sa de către un terapeut specialist.

Activitățile pot fi căutate și propuse de shadow/facilitator, însă puse în aplicare doar după acordul terapeutului. Ele variază în funcție de nevoia copilului, astfel în perioada pe care shadow-ul o petrece cu copilul, atât nevoia acestuia, cât și starea sa de spirit sunt pe primul loc. Prin urmare, este nevoie de flexibilitate și pregătire.

Un avantaj în activitatea terapeutului o poate constitui colaborarea eficientă a terapeutului cu shadow-ul copilului. În acest caz, este nevoie ca însoțitorul să se documenteze foarte bine în ceea ce privește responsabilitatea pe care urmează să și-o asume, folosindu-se de un terapeut, care să îi ofere indicații sau să urmeze cursuri specializate pentru a îmbunătăți lucrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *